Fülöp, Evelin

A BFZ lépcsőzik

2014.06.16. 11:59

Programkereső

Budapesti Fesztiválzenekar lépcsőzenéje nyitja idén is a Múzeumok Éjszakája programsorozatot. Fischer Iván és zenekara június 21-én 18 órakor játszik a Hősök terén, a Szépművészeti Múzeum lépcsőjén. A helyszínen málnaszörppel várnak mindenkit a zenészek és lesz tombola is, amelyen éves bérletet lehet nyerni a Fesztiválzenekar jövő évadjára. A BFZ továbbá keres ötven olyan embert, aki még soha nem volt koncerten, ők a lépcsőn kapnak majd helyet.

Két évvel ezelőtt is Fischer Iván és együttese nyitotta a Múzeumok Éjszakáját, akkor a zenekar történetének legrövidebb koncertjét adták. Idén a zenekar keresi azt az ötven embert, aki "kikezd" velük, azaz, akik először hallgatnak komolyzenét élőben. Nekik a karmester közelében tartanak fenn helyeket, hogy minél közelebbről tapasztalhassák meg életük első komolyzenei élményét. Az együttes régi hagyománya a meglepetéskoncert, ahol a program csak közvetlenül a karmesteri pálca felemelkedése előtt derül ki. Most is így történik majd, ami biztos: a BFZ nem fog csalódást okozni.

Budapesti Fesztiválzenekar
Budapesti Fesztiválzenekar

A zenekar nem csak a lépcsőzenével, hanem egy-egy pohár málnaszörppel is várja a közönséget, sőt, még tombola is lesz. A helyszínen és az esemény előtt városszerte matricákat osztogatnak, mely tombolajegy is egyben. Aki bedobja szelvényét a helyszínen kihelyezett gyűjtődobozba, Fischer Iván A Vörös Tehén című operájának előadására jegyeket, vagy 5000 forintos BFZ kártyát nyerhet. A főnyeremény egy 2 személyes éves bérlet a zenekar 2014/2015-ös koncertszezonjára. Akik pedig a matricát magukra ragasztva készítenek képet magukról és feltöltik azt a BFZ Facebook oldalára, további jegyeket és utalványokat nyerhetnek. Az első ötven ember a marketing@bfz.hu e-mail címen regisztrálhat a lépcsőhelyekért.