Csilla, Noémi

Concerto nyárestek

2014.06.18. 15:40

Programkereső

Kellemes nyáreste, bécsi klasszikusok szólnak a szabad ég alatt egy klasszicista műemléképület tágas udvarán – a belváros közepén.

Csodálatos hangulatot ígér a Concerto Budapest július 3-án kezdődő sorozata, a Concerto Nyárestek, mellyel négy héten át minden csütörtök este nyolc órakor a Pesti Vármegyeháza díszudvarán várják a közönséget. A hely egyike a főváros legjobb akusztikával rendelkező szabadtéri helyszíneinek, így a zenekar nemcsak kellemes nyáresti zenehallgatást, hanem igazi műélvezetet nyújt az érdeklődőknek. Erre nemcsak a Concerto Budapest - a Zeneakadémia rezidens zenekarának - művészei, de a közreműködő vendégművészek is garanciát nyújtanak.

Idén a hegedű kapta a főszerepet a koncertműsor összeállításánál. A július 3-i hangversenyen a Kossuth-díjas Baráti Kristóf, július 10-én Banda Ádám, július 17-én Kalló Zsolt, július  24-án pedig Lendvay József hegedűművészek játékát élvezhetjük. A karmesterek Keller András, Rácz Márton és Berkes Kálmán lesznek. Zenebarátoknak kihagyhatatlan!

Concerto Nyárestek
Concerto Nyárestek