Hella

Előszoba a Csajkovszkij Versenyhez

2014.06.23. 16:32

Programkereső

Június 23. és július 9. között újra Moszkvában tartják a háromévente megrendezésre kerülő Nemzetközi Csajkovszkij Versenyt fiatal muzsikusok számára. A tizenhét év alatti fiatal zongoristák, hegedűsök és csellisták megmérettetése előszoba a hivatalos Nemzetközi Csajkovszkij Versenyhez.

Az idei évben tizenkilenc ország képviselteti magát: köztük ausztrál, brit, német, olasz, spanyol kazah, kanadai, kínai, orosz, amerikai, ukrán, francia versenyzők koncerteznek majd a Moszkvai Konzervatórium Nagytermében. A zsűri soraiban először foglal majd helyet a verseny egy korábbi győztese is.

Moszkvai Konzervatórium Nagyterem
Moszkvai Konzervatórium Nagyterem

Az első és a második fordulóra június 24-29. között kerül sor a Csajkovszkij Konzervatóriumban, illetve a Gnessin Zenei Akadémián. Június 30. és július 2. között zajlik majd a harmadik forduló a Jurij Basmet vezette Új Oroszország Zenekar, és a kazah Eurázsiai Szimfonikus Zenekar közreműködésével. A verseny 1992 óta hétszer került megrendezésre a világ különböző pontjain és vált a kiemelkedő jelentőségű nemzetközi eseménnyé. 1995-ben a japán szendaiban Lang Lang hozta el az első díjat.