Eszter, Eliza

Koncert a rendszerváltás évfordulójára

2014.06.24. 11:09

Programkereső

Különleges koncerttel ünneplik Bécsben a rendszerváltás 25. évfordulóját és a visegrádi országok európai uniós tagságának tízéves jubileumát június 24-én. A hangverseny programjának és előadóinak összeállításában a Művészetek Palotája koordináló szerepet vállalt.

 Az ünnepi hangversenyt - amelyre a politika, a diplomáciai testületek és a kulturális intézmények képviselői kaptak meghívást - a patinás bécsi Musikverein Brahms termében Pataki Adorján, Otokar Klein, Janusz Monarcha (ének) és Miroslav Sekera (zongora) szólisták vendégszereplésével tartják meg. A Művészetek Palotája Magyarország bécsi nagykövetsége és a bécsi Collegium Hungaricum kérésének eleget téve koordináló félként vállalt szerepet az ünnepi koncert programjának összeállításában.

Musikverein
Musikverein

A Művészetel Palotája közleménye kitér arra is, hogy a következő évadban Budapestre érkezik a Litván Nemzeti Opera és Balettszínház, valamint a Müpa együttműködésében létrejött, Nagy Sándor ünnepe című produkció. Händel egyik legnépszerűbb, 1736-ban írt alkotását június 20-21-én a Vilnius Fesztivál záróeseményeként mutatták be litván fővárosbanKáel Csaba rendezésében Rolf Beck zeneigazgatói irányításával és vezényletével. A díszlet Szendrényi Éva a jelmezek pedig Juozas Statkevičius tervei alapján készültek. A produkció Budapesten 2015. március 28-án látható majd félig szcenírozott előadásban, Sophie Gordeladze (szoprán), Catriona Morison (alt), Thomas Walker (tenor) és Tadas Girininkas (basszus) közreműködésével.