Konstantin

Félidőben a Gitárfesztivál

2014.06.26. 09:49

Programkereső

Június 21-én megkezdődött Balatonfüreden a IX. Nemzetközi Gitárfesztivál. Ezekben a napokban zajlanak a fesztivál legerősebb programjai.

Eötvös József Liszt-díjas gitárművész és Dr. Bóka István polgármester nyitóbeszéde után Miroslav Tadić és Vlatko Stefanovski lépett színpadra frenetikus sikert aratva. Másnap június 22-én a tavalyi Országos Klasszikus Gitár Tehetségkutató Verseny győzteseit hallhatta a közönség. Június 23-án a különleges, kizárólag lányokból álló Gitarrissima koncertje kápráztatta el a közönséget. Június 24-én pedig a lengyel származású Marcin Dylla koncertje volt hallható, aki nem kevesebb, mint tizenkilenc versenygyőzelemmel büszkélkedhet.

Gitarrissima együttes (forrrás: Gitárfesztivál)
Gitarrissima együttes (forrrás: Gitárfesztivál)

Június 25-én 20:00 órakor a zseniális cseh gitárművész, Pavel Steidl adott koncertet, aki mókás, a közönséggel összekacsintó, de briliáns koncertjével, a Gitárfesztivál közönségének kedvencévé vált. Június 26-án 20:00 órakor a Kisfaludy Galéria kiállítótermében a zene ünnepe lesz, a világhírű Paul O'Dette lantművész társaságában. A művész Dowland estje igazi csemegének igérkezik minden zeneszerető számára. Mondhatnánk, hogy a művész maga a zene, akinek koncertje után semmi másra nem vágyik az ember, csak arra, hogy újra hallhassa ezt a csodát. Június 27.-én 20:30-kor egy világszerte ismert legendát Kazuhito Yamashitát hallható a Hotel Margaréta "Anthemis" termében, aki többek közt átiratot készített Muszorgszkij: Egy kiállítás képei című művéből. Szólóban és zenészekből álló családjával is fellép a gitárművész, tehát nagyon különleges estre számíthat a közönség.  A június 28-án a világhírű flamenco gitáros Paco Pena tüzes flamenco koncertje zárja a fesztivál programsorozatát.