Csilla, Noémi

Régi és új bérletek a Miskolci Szimfonikusoknál

2014.06.26. 10:41

Programkereső

A zenekar bérletei között a következő évadban is megmarad a Népszerű és a Gyöngy bérlet, ugyanakkor a miskolci Zenepalotában is rendeznek három hangversenyt egy új sorozat keretében - hangzott el az együttes június 25-i sajtótájékoztatóján.

Szászné Pónuzs Krisztina a zenekart működtető nonprofit kft. ügyvezetője kijelentette: biztos alapon áll a Miskolci Szimfonikus Zenekar, úgy fogalmazott: "arra törekszünk, hogy továbbra is Miskolc és hazánk kiemelkedő együttese maradjunk, amelynek szakmai munkáját nemzetközileg is elismerik". A 2014/2015-ös szezonban Schubert, Strauss, Brahms, Beethoven művei mellett az együttes repertoárjára tűzi Kodály, Mendelssohn, Mozart és Csajkovszkij darabjait is.

Gál Tamás
Gál Tamás

Gál Tamás Liszt-díjas karmester a zenekar közelmúltban kinevezett művészeti vezetője arról beszélt, hogy, egy rendkívül színes és változatos, szakmai szempontból pedig igényes évadot kínálnak a közönségnek, minden bérletes hangverseny egyedi lesz. Az alapításának félévszázados jubileumát idén ünneplő zenekart a következő évadban Medveczky Ádám, Perényi Miklós, Vásáry Tamás, Oliver von Dohnányi, Izaki Masahiro és Várjon Dénes is vezényli majd. A sajtótájékoztatón elhangzott az is, hogy a következő évad elején két újabb lemezfelvételt készítenek, melyekkel teljes lesz a Dohnányi Ernő szimfóniáit felvonultató sorozat. Így a miskolci zenekar az első, amely a zeneszerző minden szimfóniáját lemezre rögzíti.