Benedek

Megújulhat a Bartók Emlékház

2014.07.01. 16:53

Programkereső

Elfogadta a Bartók Béla Emlékház alapító okiratának módosításáról, és az épület felújítására igényelt 2,5 millió forintos támogatásáról szóló előterjesztést június 30-ai ülésén a Fővárosi Közgyűlés.

Saját forrás hiányában karbantartási és felújítási munkálatokra kérte az önkormányzat pénzbeli támogatását a Bartók Béla Emlékház. A felújítás tervezete tartalmazza az emlékház teljes belső falfelületének festését, a lépcsőházi kazettás ablakok, valamint az épület külső világításának felújítását, mozgásérzékelős kapcsolók felszerelését a bejáratok megvilágításához, valamint a műemlék épülethez 1981-ben épült külső lépcsőház üvegezésének és vasszerkezetének felújítását. Mivel az épület elhelyezkedése miatt a bejárat nem látható, videokaputelefon kialakítására és az épület külső világításának felújítására is szükség van, emellett mozgásérzékelős kapcsolók felszerelését is kezdeményezték.

Bartók Emlékház
Bartók Emlékház

A felújítási munkák tervezett összköltsége 3,6 millió forint, ebből az igényelt 2,5 millió forintos támogatást a közgyűlés egyhangúlag megszavazta. A Bartók Béla Emlékház magasabb vezetői feladatait egy korábbi határozatában hozott döntés alapján ez év március 1-jétől öt éven keresztül Király Csaba látja el. Az új igazgató kinevezése is indokolja az alapdokumentumok megújítását és a szervezeti és működési szabályzat átdolgozását is. A okirat módosítására beadott igényt a közgyűlés szintén egyhangúlag hagyta jóvá.