Beáta, Izolda, Lea

Évadzáró a Miskolci Szimfonikus Zenekarnál

2014.07.07. 12:32

Programkereső

Július 2-án megtartotta évadzáró társulati ülését a Miskolci Szimfonikus Zenekar. Szászné Pónuzs Krisztina cégvezető kiemelte a nemrégiben tartott Promenád koncertek sikerét, melyek során különösen megtapasztalhatták a miskolci közönség szeretetét.

Szászné Pónuzs Krisztina felhívta a figyelmet arra is, hogy az idén a megszokottól eltérően nem a Promenád koncertekkel zárták az évadot, mivel június 30-án a Zeneakadémián adott nagysikerű koncertet az együttes a moszkvai Nagyszínház szólistáival, ahol a közönség soraiban számos neves közéleti és szakmai személyiség is helyet foglalt.

Miskolci Szimfonikus Zenekar
Miskolci Szimfonikus Zenekar

Az elkövetkezendő 2014/2015-ös zenei évad műsorkínálatáról is szó esett, melyben három bérlet szerepel. A Népszerű Bérletben hét koncertet, a Gyöngy Bérletben pedig négy koncertet kínálnak. Ősszel mutatják be a harmadik bérletet, melynek helyszínéül a Zenepalota szolgál majd . A Gyöngy Bérletben az előző évadhoz képest eggyel több hangverseny szerepel változatlan áron, tehát az idén különösen megéri bérletet vásárolni. A cégvezető asszony arról is tájékoztatta a társulatot, hogy egy sikeres pályázatnak köszönhetően a jövőben számos új zenepedagógiai programot is indítanak miskolci oktatási intézményekkel együttműködésben, de olyan intézményekkel is dolgoznak majd, mint a szendrői vagy a bőcsi általános iskolák. A társulati ülésen Gál Tamás, a zenekar új művészeti vezetője is köszöntötte a társulatot és ismertette szakmai elképzeléseit. Idén is átadták az "Évad Zenésze" kitüntetést, amit a társulati tagok szavazatai alapján ezúttal Halász István fagottművész nyert el.