Gertrúd, Patrik

Filmzene koncert és Lajkó Félix a Margitszigeten

2014.07.09. 10:09

Programkereső

Július 11-én és 13-án különleges zenei élményben lehet része a Margitszigeti Szabadtéri Színpad közönségének. A tavalyi nagy siker után újra jön a Filmzene koncert-show Gájer Bálinttal és Veres Mónika Nikával.

A Filmzene a világ körül című koncert a tavaly megrendezett James Bond 60 "folytatásaként" kerül színpadra július 11-én.  A Szabad Tér Színház produkciójában Nic Raine karmester és a Budapest Symphony Orchestra ezúttal egy olyan világkörüli turnéra invitálja a közönséget, ahol minden nagyobb földrajzi egységhez egy-egy ismerős filmzenei téma társul.

Veres Mónika Nika és Gájer Bálint
Veres Mónika Nika és Gájer Bálint

A videó-összeállításokkal kísért show során népszerű dalok hangzanak majd el pl. az Indiana Jones, Tigris és sárkány, Doktor Zsivágó, Casablanca, A keresztapa, Evita és a Titanic című filmekből, melyek többek között Nino Rota, John Barry, Hans Zimmer, valamint Maurice Jarre szerzeményei. A koncerten megemlékeznek a háromszoros Oscar-díjas Rózsa Miklósról is, aki negyven éve éppen a Margitszigeten tartotta élete egyetlen magyarországi koncertjét. A határ a csillagos ég elnevezésű est énekes szólistái idén is Gájer Bálint és Veres Mónika Nika lesznek.

Lajkó Félix
Lajkó Félix

Július 13-án a vajdasági születésű Lajkó Félix a negyvenedik születésnapja alkalmából készül különleges koncertre a Budafoki Dohnányi Szimfonikus Zenekarral. A Szimfonik című világzenei koncert-show-n a közösen életre hívott Lajkó Szimfóniát adják elő Hollerung Gábor vezényletével, amelyben kiteljesednek és megsokszorozódnak a zenei dimenziók. Az esten a kivételes tehetségű előadó improvizációs képessége és a zenemű szimfonikus komponáltsága egyaránt érvényesül.


A koncertet az esőnapon tartják július 12-én.