Beáta, Izolda, Lea

Már kaphatók jegyek a Danubia őszi koncertjeire

2014.07.16. 16:46

Programkereső

Július 1-jétől kaphatók jegyek az Óbudai Danubia Zenekar őszi koncertjeire a Zeneakadémia nagytermébe és a Budapest Music Centerbe. A hangversenyeken többek között Kolonits Klára, Vásáry Tamás, Oliver von Dohnányi, Perényi Miklós és Kocsis Zoltán a zenekar vendégei.

Az Íme, az Ember című koncertsorozat 2014. szeptember 16-án kezdődik, és két félévet átívelő tematikája egészen 2015. május 22-éig tart. Valamennyi koncertjének helyszíne a Zeneakadémia Nagyterme. A sorozat tematikájának jegyében olyan zeneszerzők művei kerültek műsorra, akik alkotói erőfeszítése méltóképp manifesztálja a küzdelmet, a reményt, a csüggedést, a szerelmet és a hitet: magát az Embert.

Vásáry Tamás
Vásáry Tamás

Das Morgen, der Tag, die Nacht - ez a tematikája a Danubia ősszel induló Schubert-ciklusának. A Budapest Music Centerben színpadra kerülő három hangversennyel a zenekar nagysikerű Beethoven-sorozatát folytatja. A hangversenyek házigazdája Eckhardt Gábor zongoraművész, zenetörténész és a Zeneakadémia tanára, akinek ajánlása szerint "ízelítőt kaphatunk a változatos összetételű kamarazenei, valamint vokális és nagyzenekari művekből, a kezdeti lépésektől az érett kompozíciókig. A közismert, népszerű művek mellett zenei csemegék, ritkaságok tarkítják a műsort. Különösen érdekesnek ígérkeznek az utolsó hangversenyen felhangzó dalok zenekari kíséretes változatai. Ezt még Schubert sem hallhatta!"

A Danubia Baráti Kör tagjai 15% kedvezménnyel vásárolhatják meg a zenekar valamennyi koncertjére a jegyeiket a http://www.odz.hu/ weboldalon.