Emőke

Édes dallamok, édes ízek

2014.10.27. 12:46

Programkereső

A Budapesti Fesztiválzenekar november 3-án és 4-én különleges ingyenes programmal egészíti ki barokk koncertjeit.

A koncertek egyik különlegessége, hogy a szoprán szólista, a 24 éves Anna Lucia Richter barokk öltözékben, sminkben és frizurával, illetve barokk gesztusokkal énekel majd. Ezeket a különleges, finom mozdulatokat a barokk gesztika egyik legelismertebb szakértője, Sigrid T'Hooft tanítja be. A szeptemberi barokk hangversenyen Yeree Suht láthatta közönség énekelni.

Anna Lucia Richter
Anna Lucia Richter

Az együttes tagjai ugyancsak autentikus barokk hangszereken játsszák majd el Locatelli, Telemann, Leclair és Händel műveit. Ahogy Anna Lucia Richter fogalmaz: "Händelt énekelni olyan érzés, mintha otthon lennék. Ez a zene igaz, tiszta és őszinte." Az énekesnő mellett a világhírű kanadai basszistát, Nathan Berget hallhatjuk szólót énekelni. A koncerten Jonathan Cohen, a fiatal angol muzsikusgeneráció egyik kiemelkedő alakja vezényel, aki fiatal kora ellenére nem csak karmesterként, de csellistaként és billentyűsként is kiemelkedő karriert futott be.

Nathan Berg
Nathan Berg

Barokk koncert izgalmas kísérőprogrammal egészül ki. Hány ember nézte végig, ahogy Mária Terézia falatozott? Mi történt volna, ha valaki végigeszi egy barokk lakoma mind a 41 fogását? Mit keresett a szobrászmester a barokk konyhában? Hogy került a bonbon az államférfiak asztalára? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphat az, aki eljön a Zeneakadémiára, és meghallgatja Szántó András gasztronómus előadását a Budapesti Fesztiválzenekar barokk koncertjei előtt. Teadélutánok november 3-án és 4-én is pontban 18:30-kor kezdődnek a Zeneakadémia emeleti előcsarnokában.