Klaudia

Rímes bál a zenekarban – az ifjúsági sorozat újabb állomása

2014.11.11. 12:12

Programkereső

Lezárult a Danubia Zenekar ifjúsági sorozatának őszi féléve, melynek során három különböző műsort vitt el a zenekar a gyermekek közvetlen közelébe - az általános iskolákba.

Céljuk az volt, hogy a gyermekek számára minél előbb megmutathassák a csodát, ami a hangszerekből áradó zene nyomán átélhető. Az ok igen egyszerű: a zenében rejlő erő és szépség nélkül nem lehet teljes életet élni.

Az Óbudai Danubia Zenekar ifjúsági programja
Az Óbudai Danubia Zenekar ifjúsági programja

A sorozat harmadik részét, a Rímes bál a zenekarban című műsort ezúttal a Zeneakadémián is láthatták az érdeklődő kisdiákok. A koncerten Benjamin Britten iskolások számára írt variációsorozatán keresztül, rímekbe szedve mutatta be a házigazda, Hámori Máté, a zenekar hangszereit és műhelytitkait.

Az Óbudai Danubia Zenekar ifjúsági programja
Az Óbudai Danubia Zenekar ifjúsági programja

Mennyiféle hangszer csücsül egy nagyzenekarban, és mindegyik egészen mást csinál... Hogyan lesz ebből összhang, és miben is különböznek egymástól a hangszerek? Melyik tud csiripelni és melyiknek "acélosan brutál" a hangja? Melyik nagytestű hangszer rejt érzékeny szívű játékost, és mire való egyáltalán a karmester? Erre a sok kérdésre adott szórakoztató választ a sorozat nagysikerű zárókoncertje.

Az Óbudai Danubia Zenekar ifjúsági sorozata 2015 tavaszán folytatódik.