Edina

Évzáró muzsikaszó világszínvonalon

2014.11.13. 08:00

Programkereső

A Zene-bor ünnepén minden év december 30-án nagyszabású gálakoncertet ad a világon egyedülálló 100 Tagú Cigányzenekar a Budapest Kongresszusi Központban.

Kétrészes műsoruk repertoárján Strauss, Rossini, Brahms, Bizet, Liszt és Csajkovszkij közkedvelt dallamai, továbbá olyan népzenei művek szerepelnek, melyeket csak a zenekarra jellemző különleges és egyedi hangszerelésben tolmácsolnak.

100 Tagú Cigányzenekar
100 Tagú Cigányzenekar

Az est vendégszólistája Kállai Ernő Junior Prima díjas hegedűművész, napjaink egyik legizgalmasabb és legkarizmatikusabb fiatal művésze. Ernő a New York-i Julliard Egyetemen végzett, a világ több neves koncerttermében fellépett már, és számos díjjal ismerték el tehetségét. A muzsikus ezen az estén Sarasate híres darabját, a Zigeunerweisen (Cigánydallamokat) adja elő. A koncertet Lendvay Csócsi József vezetésével az elmaradhatatlan Pacsirta, valamint a Radetzky-induló zárja.

Az est különlegessége, hogy a koncert előtt a közönség néptáncbemutatóval egybekötött borkóstolón ismerkedhet Magyarország borpincéinek termékeivel. A műsor alatt a földszinten ülő vendégek ínycsiklandó vacsora kíséretében élvezhetik a 100 Tagú Cigányzenekar mind hangzásban, mind látványban páratlan előadását.

Kérdésünk: Hány CD-je jelent meg a 100 Tagú Cigányzenekarnak megalakulása óta?

A helyesen válaszolók közül két szerencsés a Fidelio vendégeként ellátogathat a december 30-ai ünnepi koncertre.