Dezső

Hang-ár Miskolcon

2014.11.17. 14:47

Programkereső

A Miskolci Szimfonikusok büszke arra, hogy számos neves művész első szárnypróbálgatásainál segédkezett, és lehetőséget teremtett a fiatalok számára, hogy megtapasztalják, milyen egy szimfonikus zenekarral együtt játszani.

Az utóbbi években többek között Soós Máté ifjú hegedűművésszel, a Fazekas Gyermekkarral és a Párizsi Konzervatórium karmester növendékeivel is dolgozott együtt a zenekar. Az együttes különösen büszke azokra a fiatal tehetségekre, akik Miskolcon tanulnak és a kötelező feladatok mellett találnak időt arra, hogy részt vegyenek valamilyen művészeti tevékenységben.

Gál Tamás és a Miskolci Szimfonikusok (fotó Dobos Klára)
Gál Tamás és a Miskolci Szimfonikusok (fotó Dobos Klára)

Ebben az évadban útjára indul egy új sorozat, amelyben helyi oktatási intézmények tehetséges művészeti együtteseivel dolgozik együtt a zenekar. Ezeken a koncerteken a közönség találkozhat majd a Fazekas Gyermekkarral, a Fráter György Katolikus Gimnázium és Kollégium kórusával, a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium kórusaival és a Miskolci Egressy Béni-Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola növendékeivel. Az első koncertre november 18-án kerül sor a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium Magis Kórusa és Kamarakórusa részvételével a Művészetek Házában.