Gábor, Karina, Ders

Városok Zenéje III. - Bécs

2014.11.17. 10:51

Programkereső

November 27-én este hét órától az Óbudai Társaskör egy estére Bécsbe kalauzolja közönségét. A Városok zenéje harmadik állomásán a bécsi klasszikusoktól egészen az új bécsi iskoláig ívelő zenei időutazásban vehetünk részt.

Bécs - a zene fellegvára. A már-már közhellyé vált megnevezést olyan alkotók hitelesítik, mint a nagy klasszikus, Beethoven, a szelíd és a vad romantikus, Schubert és Brahms, a századforduló könnyedségében tündöklő hegedűművész, Kreisler, vagy az új bécsi iskola zseniális képviselői, Berg és Webern. A Városok zenéje harmadik állomásán a muzsikusok a szárnyaló szellemi szabadság, a nemes zenei hagyományok és a könnyed elegancia fővárosába invitálja a közönséget.

Városok zenéje III. - Bécs
Városok zenéje III. - Bécs

A koncerten G. Horváth László, Baksai Réka (hegedű), Bartók Tamás, Hargitai Bence (brácsa), Háry Péter, Váray Péter (gordonka), Kiss Péter (zongora), Szűcs Péter (klarinét) fognak fellépi. Elhangzik Kreisler Recitativo és scherzo caprice című darabja, Schubert B-dúr vonóstriója, Webern Rondó vonósnégyesre című darabja, Berg Adagio-ja, Brahms c-moll scherzo-ja, Kreisler Schön Rosmarin című darabja, valamint Beethoven B-dúr vonósnégyese.