Márk

SOS-gyermekfalvakban és idősotthonokban szólt a zene

2014.11.19. 11:00

Programkereső

Háromezer ember hallhatta a Budapesti Fesztiválzenekar ingyenes jótékonysági koncertjeit november 10-16. között.

A zenekar muzsikusai idősotthonokban, SOS-gyermekfalvakban, templomokban és zsinagógákban adtak összesen 19 ingyenes koncertet a második alkalommal megrendezett közösségi hetük alkalmából.

Budapesti Fesztiválzenekar
Budapesti Fesztiválzenekar

A Fesztiválzenekar idén ősszel először látogatott el a három magyarországi SOS-gyermekfaluba, Kőszegre, Battonyára és Kecskemétre. A zenekar tagjaiból álló kamaraformációk az ország tíz idősotthonában is megfordultak, koncertet adtak három olyan zsinagógában (Szekszárd, Szolnok, Kisvárda), amely már nem tölti be eredeti funkcióját, továbbá felléptek a leányfalui református, a budavári evangélikus és a zsámbéki katolikus templomokban, ahol korabeli hangszereken szólaltatták meg Bach műveit.

A zenekar missziója, hogy azokkal az emberekkel is megismertesse a komolyzenét, akiknek anyagi, szociális vagy egészségügyi okokból nem adatik meg, hogy eljussanak egy hangversenyre. Az együttes minél több vidéki helyszínre szeretne eljutni közösségi koncertjeivel, hogy az ott élő emberek is "találkozhassanak az élő zene varázsával". A Budapesti Fesztiválzenekar legközelebb 2015 májusában szervez közösségi hetet.