Márk

Klip-koncert a Musiciens Libres közreműködésével

2014.11.25. 14:52

Programkereső

Legyen ott ön is a Zeneakadémia első image filmjének forgatásán december 8-án! A koncerten a klip zenéje előtt megszólal Kutrik Bence díjnyertes Vertigo című kompozíciója, valamint Bach, Beethoven, Bartók és de Falla egy-egy klasszikusa is.

A 2013. október 22-ei megnyitóhoz készült kisfilmekkel már érzékeltettük, hogyan képzeljük a megújult Zeneakadémia filmes világát. A Kelemen-Kokas házaspár, Bogányi Gergely és Devich Gergely után most a Liszt Ferenc téri zenepalota közönsége is részese lehet a Zeneakadémia Kommunikációs igazgatója, Szabó Stein Imre és Gács Róbert által jegyzett formabantó kreatív koncepció alapján készülő új image klipnek, melyet a korábbi kisfilmeket is rendező Géczy Dávid irányításával professzionális, a trükk-effektek terén is otthonosan mozgó csapat valósít meg.

klipkoncert
klipkoncert

A klip zenéjének megírására Kutrik Bence, a Zeneakadémia zeneszerző versenyének többszörös díjazottja kapott felkérést. Bence eredetileg informatikusként végzett, majd San Franciscóban és Torontóban folytatott zeneszerzés tanulmányokat, a mesterszakot pedig a Zeneakadémián végezte el. Kortárs komolyzenei művei mellett számos filmhez és számítógépes játékhoz komponált zenét, többek között olyan jelentős kiadók felkérésére, mint a Disney Interactive. A Musiciens Libres kamaraegyüttes tagjai, miként nevük is jelzi, a zenei szabadság letéteményesei. Hisznek abban, hogy nincsenek falak a különböző stílusok között, hogy a klasszikus, a kortárs, a jazz, vagy a népzene egyaránt maradandó értéket képvisel. Az est műsorán a klip zenéje előtt megszólal Kutrik Bence díjnyertes Vertigo című kompozíciója, valamint a filmben is főszerepet játszó kamaraegyüttes előadásában J. S. Bach, Beethoven, Bartók és de Falla egy-egy klasszikusa is. A forgatás során nagyban számítunk a közönség aktív közreműködésére, sőt, az igazán elhivatottakat további statisztálásra marasztaljuk a klip-koncert este 22.30 óra körüli befejezését követően is, egyes jelenetek forgatása ugyanis éjszakába nyúlóan folytatódik.

A koncert részletes műsoráról ide kattintva tájékozódhatnak.