Klaudia

Klip-koncert friss Junior Prima-díjasokkal

2014.12.02. 17:16

Programkereső

Váltson regisztrációs jegyet 200 forintért, és legyen Ön is szereplője és részese a páratlan élménynek december 8-án a Zeneakadémián!

A friss Junior Prima-díjas tehetségek közül hárman: Bán Máté, Környei Miklós és Váradi László is látható-hallható lesz a 2014. december 8-án rendezendő Klip-koncerten, mely alkalommal a Zeneakadémia első imázsfilmjét forgatja a fiatal tehetségek koncertjével egybekötve. A formabantó kreatív koncepció alapján készülő klipet a Zeneakadémia 2013 októberi megnyitójára készült kisfilmeket is rendező Géczy Dávid irányításával professzionális, a trükk-effektek terén is otthonosan mozgó csapat forgatja. A klip zenéjének megírására Kutrik Bence kapott felkérést. A Zeneakadémia zeneszerző versenyének többszörös díjazottja eredetileg informatikusként végzett, majd San Franciscóban és Torontóban folytatott zeneszerzés tanulmányokat, a mesterszakot pedig a Zeneakadémián végezte el. Kortárs komolyzenei művei mellett számos filmhez és számítógépes játékhoz komponált zenét, többek között olyan jelentős kiadók felkérésére, mint a Disney Interactive.

Zeneakadémia klipkoncert
Zeneakadémia klipkoncert

A december 8-ai koncert est első félidejében a friss Junior Prima-díjas tehetségek és zenésztársaik J. S. Bach, Beethoven, Bartók és de Falla egy-egy klasszikusát, valamint Kutrik Bence Vertigo című kompozícióját adják elő, a szünet után pedig a kisfilm szintén általa komponált zenéje hangzik el a filmben is főszerepet játszó, erre az alkalommal jelentősen kibővülő Musiciens Libres előadásában. A kamaraegyüttes tagjai, miként nevük is jelzi, a zenei szabadság letéteményesei: hisznek abban, hogy nincsenek falak a különböző stílusok között, hogy a klasszikus, a kortárs, a jazz, vagy a népzene egyaránt maradandó értéket képvisel. A forgatás során számítunk a közönség aktív közreműködésére is!

A koncert részletes műsoráról ide kattintva tájékozódhatnak, 200 Ft-os regisztrációs jegyek a Zeneakadémia pénztárában, illetve bankkártyával ezt a linket követve válthatók.