Bernadett

Bérlet mindenkinek

2014.12.08. 18:01

Programkereső

Világszerte ismert előadók, igényes hangversenyprogram - ez jellemzi a MÁV zenekar tél végén induló mesterbérlet-sorozatát.

Az első hangverseny sztárja a nemzetközi operaszíntér egyik legrangosabb egyénisége, Komlósi Ildikó. A világjáró magyar mezzo az Operaházban kezdte pályáját, de otthon van a New York-i Metropolitan, a bécsi Staatsoper, a milánói Scala, a veronai Aréna, vagy a londoni Covent Garden színpadán is; ma mondhatni mindenhol vele azonosítják Bartók Kékszakállújának Juditját. A február eleji koncert alkalmával Mascagni Parasztbecsület c. darabját, és más klasszikusokat elevenít majd fel.

Komlósi Ildikó
Komlósi Ildikó

A magas színvonalú és változatos műsorfolyamnak a Művészetek Palotája Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterme ad helyet, összesen négy alkalommal. A Szőke Tibor-mesterbérlet a mai koncertárakhoz képest barátságos összegért kapható, ezért karácsonyi ajándéknak is tökéletes.

Kérdésünk: Az áriaest karmestere az az ismert operadirigens lesz, aki immár négy éve karmestere a MÁV Szimfonikus Zenekarnak. Kiről van szó?

A helyesen válaszolók közül egyvalaki partnerével ellátogathat a zenekar február 11-i koncertjére a Művészetek Palotájába.