Bernadett

Exkluzív estek a MÁV Szimfonikus Zenekarral

2014.12.08. 17:14

Programkereső

Lepje meg szeretteit koncertbérlettel karácsonyra! A MÁV Szimfonikusok mesterbérlet-sorozata izgalmas programokat kínál elérhető áron. Kobayashi Ken-Ichiro, Komlósi Ildikó, Vásáry Tamás – csak néhány a neves vendégművészek közül.

Világszerte ismert előadók, igényes hangversenyprogram - ez jellemzi a MÁV zenekar tél végén induló mesterbérlet-sorozatát. A magas színvonalú és változatos műsorfolyamnak a Művészetek Palotája Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterme ad helyet, összesen négy alkalommal. A Szőke Tibor-mesterbérlet a mai koncertárakhoz képest barátságos összegért kapható, ezért karácsonyi ajándéknak is tökéletes.

Az első hangverseny sztárja a nemzetközi operaszíntér egyik legrangosabb egyénisége, Komlósi Ildikó. A világjáró magyar mezzo az Operaházban kezdte pályáját, de otthon van a New York-i Metropolitan, a bécsi Staatsoper, a milánói Scala, a veronai Aréna, vagy a londoni Covent Garden színpadán is; ma mondhatni mindenhol vele azonosítják Bartók Kékszakállújának Juditját. A február eleji koncert alkalmával Mascagni Parasztbecsület c. darabját és más klasszikusokat eleveníti majd fel; az áriaest karmestere az ismert operadirigens, Kesselyák Gergely lesz.

Kobayashi Ken-Ichiro
Kobayashi Ken-Ichiro

A következő, márciusi koncerten a zenekar művészeti vezetője, Csaba Péter vezényletével hangzik el Mahler II. szimfóniája. Egyebek mellett az egyszerű, a tiszta élet iránti vágy csendül ki a kompozícióból, amelyben először kap szerepet az énekhang - Rácz Rita és Meláth Andrea előadásában. A műsort egy igazi csemege: Grieg a-moll zongoraverseny nyitja, amelyet az elismert zongoraművész, Várjon Dénes szólaltat meg.

Áprilisban a Kossuth- és Liszt-díjas zongoraművész-karmesterrel, Vásáry Tamással lép dobogóra a zenekar. Könnyű tavaszi táncmuzsika kerül terítékre: Csajkovszkij balettzenék részletei és az V. szimfónia, amely a legendás zeneszerző legkedveltebb szimfóniája. b-moll zongoraversenye a komolyzenei slágerek egyike, kezdő akkordjait talán az is fel tudja idézni, aki nem rendszeres koncertlátogató. Az együttes májusi hangversenyén Kaneko Miyuji e mű révén ad számot arról, mit tanult Budapesten és Tokióban. A világjáró zongoraművész apja japán, anyja magyar; tanulmányait Magyarországon kezdte és a Tokiói Zeneakadémián fejezte be. Európa sok országában fellépett már, több esetben épp a zárókoncert karmestere, Kobayashi Ken-Ichiro vezényletével. A dirigens karrierje Budapesten indult, a Magyar Televízió I. Nemzetközi Karmesterversenyének megnyerésével. Négy évtizede fűzik erős szálak a magyar zeneélethez illetve a MÁV zenekarhoz, amellyel az idei évadtól tiszteletbeli vendégkarmesterként dolgozik együtt. Bővebb információ a http://www.mavzenekar.hu/-n!