Aladár, Álmos

Foki Dániel nyerte a Fidelio.hu közönségdíját

2014.12.15. 15:59

Programkereső

A Fidelio.hu olvasóinak Facebook szavazatai alapján, a fiatal énekes tehetség Foki Dániel kapja a 2015. december 31-ig szóló egymillió forint értékű médiatámogatást.

Foki Dániel 552 lájkot kapott az olvasóktól, míg a második helyezett Boros Misi lett 273 szavazattal, aki egyébként a zsűri értékelése alapján a kicsik kategóriájának győztese lett. A nagyok mezőnyében Gyöngyösi Ivett, a tinik közül Lugosi Dániel Ali, nyerte a közmédia komolyzenei tehetségkutatója, a Virtuózok december 12-i döntőjét.

Foki Dániel
Foki Dániel

A korcsoportgyőztesek egy-egy fellépést nyertek a New York-i Avery Fisher Hall rendezvényteremben, a torontói Roy Thomson Hallban, illetve a miami Kravis Centerben, valamint elkészíthetik első saját lemezüket is. A zsűri különdíját elnyerő Demeniv Mihály a Los Angeles-i Walt Disney Concert Hallban léphet fel.   Csaknem kétezer hangszeres és énekes fiatal jelentkezett a tehetségkutató első évadjába. A péntek esti adásban a három korcsoportból már csak kilencen léptek színpadra, hogy megküzdjenek a győzelemért.

A nagyok közül Gyöngyösi Ivett zongorista, Foki Dániel énekes és Demeniv Mihály harmonikás, a tinik közül Tóth Bettina hárfás, Lugosi Dániel Ali klarinétos és Sándor Zoltán hegedűs, míg a kicsik közül Boros Misi zongorista, Szauer Bianka hárfás és Kiss Zoltán hegedűs versengett korcsoportjában az első helyezésért. A döntő korcsoportgyőztesei még egyszer színpadra állnak majd, hogy megküzdjenek a Virtuózok "abszolút fődíjasának" címéért, a december 19-ei élő adásban (fináléban) azonban már a nézők szavazatai döntenek.