Géza

Ajándék meglepetéskoncert a karácsonyi bérlethez!

2014.12.22. 12:20

Programkereső

Lepje meg szeretteit, ismerőseit, vagy saját magát az Íme, az ember-sorozatunk tavaszi koncertjeivel, vagy a Budapest Music Centerben februárban induló Felix Mendelssohn-bérlettel!

A bérletek mellé kísérő ajándékként kedvezmények sorát kínáló tagságot kaphat a Danubia Baráti Körbe, és egy Meglepetéskoncertre is belépőt biztosítanak a Művészetek Palotájába, február 15-re, Demény Balázs és az Óbudai Danubia Zenekar koncertjére. Az Óbudai Danubia Zenekar tavaszi bérletei:

Íme az ember!

A Zeneakadémia Nagytermében zajló Íme, az Ember!-bérlet tavaszi ciklusában olyan művészek lépnek föl a zenekarral, mint Perényi Miklós gordonkaművész, Balog József és Fejérvári Zoltán zongoraművészek vagy Kocsis Zoltán karmester.

Koncertek:
Perényi - Schumann (2015. február 3., 19:30)

Berlioz - Varázslat és Szenvedély (2015. március 6., 19:30)

Kocsis - Háború és Béke (2015. április 2., 19:30)

Bartók - Szülőföld (2015. május 22., 19:30)

Mendelssohn - koncertsorozata a Budapest Music Centerben

2015.02.25. (Fanny), 04.28. (Abraham), 06.06. (Felix)

Abraham - Fanny - Felix. Mindhárman egy zene- és kultúrtörténeti "saga" főszereplői. Képzeletbeli családi vállalkozás? Több annál! Misszió, mely Európa szellemi örökségének gondozását, gazdagítását tekinti céljául. Mindezt áradó tehetséggel, könyörtelen igényességgel, mániákus munkaszeretettel, roppant vagyonnal párosítva teszik.

A sorozat fókuszában a Mendelssohn-dinasztia és a Mendelssohn testvérek zenéje áll: ismert vagy éppen felfedezésre vágyó alkotások a kamarazene, a versenyművek, a szimfonikus repertoár és ‒ igazi szenzációként! ‒ az opera világából.

A Felix Mendelssohn művészetét bemutató bérlet folytatása annak a sorozatnak, amely az európai zenetörténet géniuszait mutatja be interaktív formában - a zene mellett vetítéssel, anekdotákkal, történetekkel a kulisszák mögül.

Házigazda: Eckhardt Gábor, vezényel: Hámori Máté