Géza

Kínai turné után a Concerto Budapest

2015.01.04. 14:15

Programkereső

Jelentős érdeklődés mellett nagy sikert hozott a zenekar négy várost érintő kínai turnéja, amelyen a Zeneakadémia rezidens zenekara az európai zenekultúra remekműveivel ismertette meg a kínai közönséget.

A szombat esti turnét záró fellépésen ötször hívta vissza a közönség a zenekart, ezt követően pedig vastapssal, állva ünnepelték Keller András karmestert és a művészeket. Az érdeklődést jól tükrözi, hogy a kelet-kínai metropolisz impozáns Oriental Arts Centerében tartott esemény teltházat hozott a csaknem kétezer férőhelyes épületben. A Concerto Budapest Dvořak IX. szimfóniáját és J. Strauss válogatott darabjait - többek között a Kék Duna keringőt és a Radetzky-indulót - játszotta.

Concerto Budapest
Concerto Budapest

A zenekar Sanghaj előtt a dél-kínai Kuangcsouban, a kelet-kínai Hsziamenben lépett fel, január elsején Csuhajban adott újévi koncertet, a turnét pedig szombat este Sanghajban zárták, s mindenhol a sanghajihoz hasonló érdeklődés volt jellemző. Keller András, a zenekar zeneigazgatója és karmestere elmondta, hogy a Concerto Budapest már 2012-ben is járt az országban, a mostani turnéra való meghívás az akkori, kuangcsoui sikernek köszönhető. A zeneigazgató tervei között egy 2015-ös turné is szerepel, Rost Andrea és a fiatal Vírtuóz Boros Mihály közreműködésével.