Eleonóra

Évkezdés a Concerto Budapesttel

2015.01.08. 15:02

Programkereső

Kivételes alkalomra készülhet az, aki január 17-én vagy 18-án ellátogat a Zeneakadémiára, hiszen egyszerre két ritkán hallható, de rendkívül tehetséges vendégművész is fellép a Concerto Budapest zenekarral.

A két estén fél 8-tól Beethoven Esz-dúr zongoraversenye mellett Bruckner IX. szimfóniáját hallgathatja meg a közönség a zenekar és Varvara Nepomnyasaja zongoraművész előadásában (a zenekart ez alkalommal Alexander Sladkovsky vezényli).

Alexander Sladovsky
Alexander Sladovsky

A versenymű szólistája, Varvara Nepomnyasaja a moszkvai konzervatóriumban folytatta tanulmányait, 2013-tól pedig Hamburgban, a zongorista színtér egyik legérdekesebb és legeredetibb alakjánál, Jevgenyij Koroljovnál tökéletesítette tudását. A 2012-es zürichi Anda Géza Zongoraverseny győzteseként a zsűri a Mozart-díjat is neki ítélte. Az est karmestere, Alexander Sladkovsky a moszkvai és szentpétervári Konzervatóriumban tanult.  2013-tól a Tatár Nemzeti Szimfonikus Zenekar vezetője.

Kérdésünk: ki vezényli a január 17-i és 18-i koncertjén a Concerto Budapest zenekart?

A helyesen válaszolók közül öten partnerükkel ellátogathatnak a Zeneakadémiára január 17-én a Concerto Budapest koncertjére.