Eleonóra

Világsztárokkal kezdődik az MVM Koncertek évada

2015.01.09. 12:24

Programkereső

A lengyel-magyar világhírű zongorista, Piotr Anderszewski és a kimagasló tehetségű fiatal orosz művész, Yulianna Avdeeva zongoraestjével folytatódik Magyarország egyik legkiemelkedőbb komolyzenei hangversenysorozata, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. által életre hívott MVM Koncertek. A koncertsorozat ékköve a 2015-ös évadban is a már tizenkettedszerre megrendezett A Zongora, amelynek idei első két fellépője január 9-én és január 15-én kápráztatja el a közönséget.

"Az MVM Csoport, ahogy a gazdasági életben, a kultúrában is a nemzetközi színvonalú értékteremtésre törekszik" - mondta Baji Csaba az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. elnök-vezérigazgatója. "Hiszünk abban, hogy a kulturális értékek gazdagítása a gazdaság növekedésére is jótékony hatást gyakorol. Az MVM sikeres, regionálisan is meghatározó, integrált energetikai társaságcsoportként kiemelt feladatának tartja, hogy évről évre a legnagyobb, a világ legjelentősebb komolyzenei színpadjain fellépő művészek csodálatos dallamait hozza el a magyarországi zeneszerető közönségnek."

Piotr Anderszewski
Piotr Anderszewski

Január 9-én este Piotr Anderszewski a Bartók Béla Nemzeti hangversenyteremben Bach: h-moll nyitány francia stílusban, Szymanowski: Métopes, op. 29, Schumann: Novelletten, op. 21 no. 8, Bach: d-moll angol szvit műveit adja elő.

Január 15-én Yulianna Avdeeva művésznő a Zeneakadémia Nagytermében Mozart: D-dúr szonáta, K. 284, Liszt-Verdi: Szakrális tánc és záró duett az Aidából,, Liszt: Dante-szonáta, Chopin: 24 prelűd, op. 28 műveit adja elő. "Büszkék vagyunk arra, hogy Yulianna Avdeeva személyében ismét olyan világsztárt hozunk el az MVM Koncertek közönségének, aki még nem lépett fel Magyarországon" - mondta Nagy Csilla, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. megbízott kommunikációs igazgatója.

Az MVM Koncertek 2015-ös sorozatában olyan világhírű sztárok lépnek fel Piotr Anderszewski és Yulianna Avdeeva mellett, mint Fazil Say, Evgeni Koroliov, Grigory Sokolov és Christian Zacharias.