Ágnes

Morricone-turnén a Kodály Kórus

2015.01.27. 13:21

Programkereső

A napokban indul útnak európai turnéjára a Kodály Kórus. Az énekkar a világhírű filmzeneszerző, Ennio Morricone filmzenéivel lép fel a kontinens tíz nagyvárosának közönsége előtt.

A koncertkörút Prágában próbákkal kezdődik, január 29-én. Az első hangverseny február 1-jén Amsterdamban lesz. A tavalyi nagy sikerű koncertkörút után ebben az évben még több helyszínen lép fel az énekkar, Ennio Morricone zenéivel és vezényletével. Ezúttal Amsterdamban, Brüsszelben, Londonban, Dublinban, Berlinben, Prágában, Krakkóban, Zürichben, Stuttgartban és Pozsonyban koncertezik az együttes február végéig. Egy évvel ezelőtt, 2014 februárjában Párizs, Prága, Berlin, Zürich, Budapest és Bécs voltak a turné állomásai.

Kodály Kórus
Kodály Kórus

A műsornak a kórust érintő része nagyjából azonos lesz a tavalyival, a felfrissítésben január 25-én és 26-án Stefano Cucci, a római Santa Cecilia Akadémia tanára segítette az együttest. Az olasz karmester mintegy tizenkét éve dolgozik együtt betanító karnagyként a zeneszerzővel. A hatalmas zenei apparátust, összesen 170 zenészt és énekest felvonultató, kétórás, impozáns koncerteknek körülbelül egyharmadában vesznek részt a debreceni énekesek, akik olyan filmmelódiák megszólaltatásához járulnak hozzá, mint például a Jó, a Rossz és a Csúf, a Volt egyszer egy Vadnyugat közismert dallamai, vagy A misszió című film szinte oratorikus nehézségű főcímzenéje. Az énekkar már tavaly sem először énekelte a mester műveit. 1999-ben Riminiben egy fesztiválon nemcsak a filmzenéit, hanem klasszikus muzsikáit is előadták. A mostani turné előtt a zeneszerző úgy nyilatkozott, a kiváló szoprán, Susanna Rigacci mellett, Európa legjobb zenészei és énekesei, lesznek vele egy színpadon.