Sándor, Ede

Farsang a Szent Efrém Férfikarral

2015.02.04. 19:08

Programkereső

Harmadik alkalommal tart nagy sikerű, vidám estet a farsang jegyében a Szent Efrém Férfikar az Óbudai Társaskörben – ez alkalommal stand-up műelemzéssel.

A Szent Efrém Férfikar az utóbbi években Magyarország egyik legnépszerűbb vokális együttesévé vált. Alapítója és művészeti vezetője a Liszt-díjas Bubnó Tamás. Az együttes tagjai kivételes hangi adottságokkal és zenei képzettséggel rendelkező énekesek. A Szent Efrém Férfikar fő célja a bizánci rítusú keresztény világ vokális örökségének kutatása, bemutatása és népszerűsítése, a bizánci zene szépségének és misztériumának megismertetése elsősorban a magyar, valamint az európai közönséggel. Ugyancsak nagy hangsúlyt helyez az európai kortárs zene új kompozícióinak megszólaltatására és a magyar férfikari hagyomány (Liszt, Bartók, Kodály, Ligeti) ápolására. Több kiváló magyar kortárs komponista írt műveket a férfikar számára, így pl. Dukay Barnabás, Philipp György, Sáry László és Zombola Péter.

Szent Efrém Férfikar
Szent Efrém Férfikar

A bizánci zenét művelő férfikar ezúttal is egy önfeledt estét szeretne eltölteni a közönséggel. Február 13-án reneszánsz madrigálok, Schubert-dalok értő előadása és „hozzáértő" kommentárja lesz hallható Auer Márton és Bubnó Lőrinc közreműködésével.

Kérdésünk: Melyik évben alakult meg a Szent Efrém Férfikar?

A helyesen válaszolók közül ketten partnerükkel a Fidelio vendégeként ellátogathat a február 13-án 19 órakor kezdődő koncertre az Óbudai Társaskörbe.