Sándor, Ede

Fischer Annie-ösztöndíjasok az Óbudai Társaskörben

2015.02.09. 17:11

Programkereső

Bódi Zsófia szoprán és Fülep Máté bariton Mendelssohn, Schumann, Saint-Saëns, Fauré, Duparc, Poulenc, Donizetti, Bernstein és Gershwin műveiből ad hangversenyt február 16-án Taraszova Krisztina zongorakíséretével.

Bódi Zsófia 2010-ben szerezte énekművész diplomáját Halmai Katalin tanítványaként a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen. 2011-2012 között a Magyar Rádió Énekkar tagja, de 2006 óta együtt dolgozik Vashegyi György karmesterrel a Purcell Kórus tagjaként. A 2012-ben alakult Á la cARTe professzionális énekművészek alkotta együttes tagja. 2013 őszén felvételt nyert Laki Krisztina és Thomas Mohr professzorok osztályába, a Brémai Zeneművészeti Egyetem mesterképzésére. Itthon és Németországban is részt vesz operastúdiók előadásaiban, illetve oratórikus koncerteken szólistaként, valamint kamaraművészként.

Bódi Zsófia és Fülep Máté
Bódi Zsófia és Fülep Máté

Fülep Máté a Miskolci Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola után a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karán szerzett diplomát. A miskolci és debreceni színházakban több szóló szerepben is megmutatkozott. 2011 és 2013 között Hollandiában, a Hágai Királyi Zeneakadémia opera mester szakán képezte tovább magát, tanárai voltak: Rita Dams és Andrew Schroeder. Jelenleg a Holland Rádió, a Holland Nemzeti Opera és a nagy múltú Cappella Amsterdam énekkari tagja.

A koncert mindhárom közreműködője 2014-ben Fischer Annie-ösztöndíjban részesült.