Sándor, Ede

Fischer Annie utolérhetetlen művészete

2015.02.12. 14:20

Programkereső

A Concerto Budapest beszélgetést szervez Fischer Annie életéről és tehetségéről február 15-én a BMC-ben. A meghívott vendégek és beszélgetőpartnerek Csoba Tünde és Dr. Székely György.

A Keller András által megálmodott és elindított Concerto Mesteriskola egy szabadegyetemi programsorozat, amely a Zeneakadémiai oktatás szükséges és hasznos gyakorlati kiegészítője a leendő és gyakorló muzsikusok számára. A szakmai továbbképzéseket, posztgraduális oktatási programokat és műhelymunkát is magában foglaló Concerto Mesteriskola előadásain nemcsak a szakmai közönséget (a leendő vagy már gyakorló zenészeket), de az egyes témák iránt érdeklődő vagy azokat megismerni kívánó zenebarátokat is várja.

Kárászy Szalon - Fischer Annie Emlékest
Kárászy Szalon - Fischer Annie Emlékest

A tanítvány: Csoba Tünde

Ötéves kora óta zongorázik. 1975-ben, 9 évesen vették fel a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola különleges tehetségek tagozatára. 15 éves korában figyelt fel rá Fischer Annie és 1985-től tanította, fejlesztette tudását. Ő volt Fischer Annie egyetlen tanítványa, akivel rendszeresen, hosszú időn keresztül foglalkozott. 1984-ben ösztöndíjjal Svájcban tanult Sebők Györgynél, majd 1989-ben Solti György meghívása következett a londoni Barbican Centerbe. 1993-ban diplomázott a Zeneakadémián. Több nemzetközi versenyeredményt ért el, és Európa számos országában koncertezett.

Concerto Budapest
Concerto Budapest

Fischer Annie "szakértője": Dr. Székely György

Dr. Székely György nem csak a Szent János Kórház I. Belgyógyászati és Gasztroenterológiai Osztály osztályvezető főorvosa, de a zene szerelmese is.  Gyermekkora óta két hangszeren (hegedű, klasszikus gitár) zenél, a 32 éve koncertező Semmelweis Vonósnégyes tagja. Zenei versenyeket nyert a Magyar Rádióban, és zenei írásokat, riportokat, rádióműsorokat készít orvos-szakmai munkássága mellett. A Fischer Annie-ról megjelent emlékkönyv (2002) egyik szerkesztője, a centenáriumi év egyik fő szervezője volt.


Az előadás ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az info@concertobudapest.hu címen lehet február 13-án 14 óráig.