Gábor, Karina, Ders

Liszt-kukac matinék 2015 tavaszán is

2015.02.24. 12:32

Programkereső

Már az interneten is váltható jegy a Zeneakadémia Koncertközpont 6-10 éves gyerekeknek szóló kiscsoportos zenés beavató foglalkozásaira.

A Liszt Ferenc téri épület Előadótermében tartott szombat délelőtti alkalmakon nemcsak a különféle zenei műfajokat és formákat ismertetjük meg a gyerekekkel, nemcsak a különböző hangszereket mutatjuk be nekik (szó szerint kézzelfoghatóan), hanem beavatjuk őket a hangverseny intézményének működésének rejtelmeibe is. A foglalkozáson résztvevők játszhatnak a népszerű Zeneakadémia-makettel is: a gyerekek maguk tehetik a színpadra a LEGO-muzsikusokból álló szimfonikus zenekart, vonósnégyest, fúvósötöst, vagy bármely más, nekik tetsző formációt, s találkozhatnak a programsorozat arcával, Liszt-kukaccal is, sőt, az arcmásával díszített matricát kapnak ajándékba.

Liszt-kukac Akadémia
Liszt-kukac Akadémia

A kiscsoportos foglalkozásokon február 28-án Osztrosits Éva a hegedűt mtatja be, március során pedig a hárfával, a gitárral, a klarinéttal és a kürttel ismerkedhetnek meg az 1-4. osztályos általános iskolások. Újdonság, hogy a kizárólag a foglalkozásokon részvevő gyerekek számára váltandó kilencszáz forintos jegyeket már online is meg lehet vásárolni a zeneakademia.jegy.hu oldalról, vagy ezt a hivatkozást követve, az egyes előadások linkjeire kattintva.