Béla

Farkas Gábor nyerte a NYCA díját

2015.03.02. 09:17

Programkereső

A New York Concert Artists & Associates 35 évesnél fiatalabb zongoristák számára meghirdetett versenyének fődíja egy szólóest a Carnegie Hallban, valamint egy album a Steinway & Sons lemezkiadónál.

A magát Schumann által megálmodott Dávid-szövetség modern megvalósulásaként definiáló, művészek által vezetett rangos amerikai koncert- és művészügynökség "Worldwide Debut Audition" elnevezésű kiírására 2014 decemberéig jelentkezhettek a 35 évesnél fiatalabb zongoristák a világ bármely országából. A Piotr Anderszewski vezette zsűri négy európai és egy amerikai meghallgatást tartott, valamint DVD-n beküldött felvételek alapján értékelte a jelentkezőket. Farkas Gábor mint a 2015-ös meghallgatások nyertese, a 2015/16-os koncertévadban bemutatkozhat a Carnegie Hallban (a debütáló koncerthez jelentős médiatámogatás is kapcsolódik), valamint szólólemezt készíthet a Steinway & Sons lemezkiadónál.

Farkas Gábor
Farkas Gábor

Farkas Gábor 2005-ben diplomázott a Zeneakadémia Falvai Sándor és Némethy Attila tanítványaként. An Evening with Liszt című albuma, amely 2008 novemberében jelent meg a Warner Music Hungary gondozásában, elnyerte a Liszt Ferenc Társaság 2009. évi Liszt Ferenc Nemzetközi Lemeznagydíját.2008 novemberében Prima Junior Díjat vehetett át, majd 2009. március 15-én megkapta a legígéretesebb ifjú zeneművésznek járó Márciusi Ifjak állami kitüntetést, s még ugyanabban az évben Gundel Művészeti Díjjal ismerték el. 2012-ben Liszt-díjjal tüntették ki. Farkas Gábor DLA doktori zárókoncertjét 2013-ban adta, jelenleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanársegédje.