Konrád, Tivadar

Müpa10 – különleges születésnapi hétvége

2015.03.05. 12:44

Programkereső

Kivételes programsorozattal ünnepli a Művészetek Palotája a 10. születésnapját március 14-15-én. A Müpa jubileumi évadának „koronaékszere” a tavaszi hétvége, amelyen olyan magyar művészek lépnek fel, akik az elmúlt évtizedben a régió vezető előadó-művészeti intézményének kimagasló koncertélményeit adták.

kulturális életében. A minőségi kultúra folyamatos képviselete és a közönség minden rétegének megszólítása különböző műfajokban továbbra is a Müpa feladata" - Mondta Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója.

"A Művészetek Palotája különleges helyet foglalt el az elmúlt tíz évben Magyarország és Európa

Nemzeti Filharmonikusok, Budapesti Fesztiválzenekar, a Magyar Rádió Zenei Együttesei, Liszt Ferenc Kamarazenekar, Orfeo Zenekar, Purcell Kórus - csak hogy egy pár nevet említsünk azok közül, akik fellépnek az intézmény tizedik születésnapi hétvégéjén, 2015. március 14-15-én a Müpában. Az esemény alkalmából komoly-, nép- és világzene, jazz, tánc és újcirkusz, valamint számos családi program, Müpamozi, hangulatkoncertek, illetve kiállítás is várja a közönséget.

Müpa 10
Müpa 10

Fassang László tánckoreográfiával körített orgonakoncertet ad, Szakcsi Lakatos Béla fiatal jazz tehetségeket mutat be, mellettük fellép Palya Bea, a Kaláka, a Sebő Együttes, Balogh Kálmán és a Gipsy Cimbalom Band, Bognár Szilvia, Herczku Ágnes, Szalóki Ági, a Muzsikás, Fábián Juli, Péterfy Bori, Sena, Jamie Winchester, Beck Zoli (30Y), Likó Marci (Vad Fruttik), Szűcs Krisztián, Lovasi András és a Budapest Bár is.

A Müpa10 eseménysorozatból nem maradhatnak ki a Recirquel Újcirkusz Társulat és a Nemzeti Táncszínház programjai sem - utóbbi képviseletében a Bozsik Yvette Társulat és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes lép a közönség elé. A Müpa rendkívül sikeres irodalmi programja, a Literárium is helyet kap a két nap programjában, ezúttal az előadáson mások mellett közreműködik Dragomán György, Németh Gábor és Csákányi Eszter.

A születésnapi hétvégén az élő koncertekkel párhuzamosan a közönség folyamatos összeállítást láthat majd a Müpa archív koncertfelvételeiből. A Müpa10 valamennyi koncertje élő adásban követhető a Müpa weboldalán keresztül.

A kétnapos, „maratoni" programsorozat előadásaira koncertenként 1000 Ft-os áron lehet jegyet kapni. Az értékesítés a Müpa+ hűségprogram Arany és Platina szintet elért tagjai számára elővásárlásban 2015. február 10-én, a kártyával nem rendelkező látogatók számára február 11-én kezdődik a Müpa jegypénztáraiban és az online felületeken.

A Müpa+ hűségprogramhoz a Müpa10 hétvégén csatlakozók, és azon hűségprogram-tagok, akik március 14-15-én vásárolnak jegyet, 100 extra hűségpontot kapnak.

A tizedik évadban számos világsztár lépett fel a Müpában: többek közt Sir John Eliot Gardiner, a Bécsi és a Berlini Filharmonikusok, Branford Marsalis, John Scofield, Martin & Wood, Elvis Costello és Marianne Faithfull is. A jubileumi évad további sztár fellépőket, számos új  kezdeményezést, meglepetést tartogat: kiállítás, különleges kiadványok, új müpás ajándéktárgyak várják a közönséget.

A Művészetek Palotájában a 2005. március 14-i megnyitó óta több mint tízezer esemény tartottak, melyet ötmillió hazai és külföldi néző látogatott az elmúlt tíz évben.

A jubileumi évad fellépői közül sokan videoüzenetben köszöntötték a tíz éves Müpát.