György

Folytatódik az ifjúsági program

2015.03.09. 13:38

Programkereső

Az Óbudai Danubia Zenekar a 2015-ös tavaszi félévben folytatja interaktív ifjúsági koncertsorozatát.

A sorozat különlegessége, hogy egyenesen a fiatalok életközegébe, az iskolákba visszük el programjainkat. Vadonatúj műsorral mutatjuk be a tizenéves korosztály számára a szimfonikus-, a kamarazene és a zenés színpad varázslatos világát.

Eszter-lánc mesezenekar
Eszter-lánc mesezenekar

Márciusban az Eszter-lánc mesezenekarral együtt hívunk kalandos zenei utazásra minden gyereket és gyerek-lelkű felnőttet, melynek során varázslatos történet elevenedik meg a muzsika segítségével. Mivel a hangszerek egy-egy állomást személyesítenek meg, a gyerekeknek remek lehetőségük adódik a velük történő kötetlen barátkozásra, ismerkedésre, miközben a kalandokat maguk is alakíthatják ötleteikkel. Útjukat - a legnépszerűbb Eszter-lánc dalok mellett - gyerekdalok, népdalok, valamint kortárs magyar költők megzenésített versei és svéd gyermekversek kísérik. A koncertet március 16-án a MÜPÁ-ban játsszuk, majd útjára indítjuk az óbudai iskolákban is.

Énekel és mesél: Kárász Eszter

Zenél: Az Eszter-lánc mesezenekar (Becze Gábor, Clemente Gábor, Molnár György, Nemes Janó, Veér Csongor) és az Óbudai Danubia Zenekar.