Konrád, Tivadar

Kamarakoncert 47+6 húron

2015.03.18. 16:26

Programkereső

Az Óbudai Társaskör Gitármuzsika Óbudán sorozatának vendége március 25-én a Duo Musiciens Libres lesz.

Razvaljajeva Anasztázia hárfaművész és Környei Miklós gitárművész duója igazi kuriózum. A két pengetős hangszer gazdag színvilága és intim hangvétele új színfoltot hoz a hazai zenei életbe. A 2011-ben alakult duó az eredeti hárfa-gitár darabok felkutatása mellett saját átiratokat készít. Mindketten a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen diplomáztak, az akadémia Tehetséggondozó programjának ösztöndíjasai voltak, Junior Príma díjban részesültek. A duó munkáját Fülei Balázs zongoraművész segíti mint kamaratanár. 2014 februárjában második díjat nyertek a madridi IV. Spanyol Nemzetközi Kamaraversenyen, szeptemberben pedig harmadik díjat a IV. „Suoni D'Arpa" Nemzetközi Kamaraversenyen Brioscóban.

Környei Miklós és Razvaljajeva Anasztázia
Környei Miklós és Razvaljajeva Anasztázia

A Musiciens Libres tagjai aktívan koncerteznek mind szóló, mind kamarazenészként. Felléptek a Zeneakadémia Nagytermében és Solti György Kamaratermében, a budapesti Károlyi-palota dísztermében (PIM), rendszeresen koncerteznek a Müpa Üvegtermében, a szegedi Móra Ferenc Múzeumban, a pécsi Apostolos teremben és más vidéki városokban. 2014 júliusában de Falla, Granados, Rodrigo, Albéniz, Boccherini és Scarlatti műveit vették fel első közös lemezükre a Zeneakadémia AVISO stúdiójában.

Március 25-i hangversenyük műsorán Eric Sessler, Beethoven, Rahmanyinov, Bartók, Bach, Castelnuovo-Tedesco, Boccherini, Granados és de Falla egy-egy darabja kapott helyet. A Gitámuzsika Óbudán sorozat szerkesztője és házigazdája Roth Ede.