Ervin

Kiírták a pályázatot a Szolnokon

2015.03.30. 13:13

Programkereső

Pályázatot írt ki a Szolnoki Szimfonikus Zenekar Nonprofit Kft. vezetői munkaköreinek betöltésére a város önkormányzata, a nyertesek megbízatása május 29-től négy évre szól. Ignácz Ervin és Patkós Imre jelenlegi ügyvezetők pályáznak.

A kft. alapító okirata szerinti kettős ügyvezetés bevált, erre tekintettel két személy csak együtt pályázhat a vezetői munkakörök betöltésére - mondta Szolnok polgármestere. Szalay Ferenc hozzátette: amennyiben bármelyik pályázó nem felel meg a pályázati kiírásban és a jogszabályban meghatározott feltételeknek, úgy mindkét pályázó munkája érvénytelen.

Izaki Maszahiro - Szolnoki Szimfonikus Zenekar
Izaki Maszahiro - Szolnoki Szimfonikus Zenekar

A kft. két kiemelt minősítésű előadó-művészeti szervezetet működtet, a Szolnoki Szimfonikus Zenekart és a Szolnoki Bartók Béla Kamarakórust, az elmúlt időszakban mindkét szervezet jelentős szakmai sikereket ért el. Különösen az újévi tánckoncertek és a Parti-túra nyári hangversenyei, valamint a kamarakórus sok hírességet felvonultató koncertjei jelzik, hogy a két szervezet folyamatosan képes a megújulásra. Az idén ötven éves zenekar már a nemzeti minősítésre pályázik, a kamarakórus az egyetlen profi női kamarakórusként az országban számos nívós koncerten lép fel. Mindkét szervezet jelentős szerepet játszik a Szolnoki Szigligeti Színház zenés produkcióiban is.

Szolnoki Szimfonikus Nyár
Szolnoki Szimfonikus Nyár

A pályázatokat az Emberi Erőforrások Minisztériuma honlapján történő közzétételétől számított 30 napon belül lehet benyújtani az önkormányzathoz. A közgyűlés várhatóan májusban dönt a leendő ügyvezetők személyéről. Ignácz Ervin elmondta: Patkós Imrével újra pályáznak a kft. ügyvezetői pozícióira. "A zenekar és a kamarakórus nagyon jól felépített struktúra szerint működik, komoly tartalékaink vannak, világpremierre, koncerttúrákra készülünk, hogy a szolnokiakat a világ minden táján megismerhessék" - számolt be a tervekről.