Emma

Virtuózok a Zeneakadémián

2015.04.05. 10:14

Programkereső

Jáátsszon a Fidelióval és legyen ott Lugosi Dániel Ali, Boros Misi, Demeniv Mihály és vendégeik április 17-ei koncertjén!

Budapest legpatinásabb koncerthelyszínén, a Zeneakadémián adnak hangversenyt, az M1-en nemrégiben lezárult komolyzenei tehetségkutató finalistái, április 17-én. A Virtuózok című műsorból megismert fiatalokat egy ország zárta a szívébe. Boros Misi elbűvölő személyisége és zongorajátéka, Lugosi Dániel Ali zseniális klarinét virtuozitása, vagy Demeniv Mihály és különleges hangszere, a harmonika, melyről a műsor során kiderült, hogy egy egész zenekarral felér, péntekenként nézők százezreit ültette a televíziókészülékek elé. Most a Zeneakadémián a jegyet váltók, élőben is megbizonyosodhatnak arról, hogy a fiatalok nem csak a képernyőn, hanem a színpadon is átütően tehetségesek és muzikálisak. Az este folyamán műsorra kerülnek többek között Mozart, Vivaldi, Haydn, Bartók, Piazzola, és Kreisler művek.

Virtuózok a Zeneakadémián
Virtuózok a Zeneakadémián

A finalisták vendége lesz a hárfavirtuóz Tóth Bettina, a hat éve a Zeneakadémia különleges tehetségek osztályában tanuló, és még mindig csak 19 éves hegedű zseni Sándor Zoltán, valamint a tehetségével és bájával mindenkit elvarázsoló szegedi hárfás Szauer Bianka. Ők valamennyien a legjobb három között szerepeltek saját korcsoportjukban.

Kérdésünk: Ki nyerte meg a közönség szavazatai alapján a három korcsoport nyertese közül a Virtuózok fődíját?

A helyesen válaszolók közül két szerencsés ellátogathat partnerével a Fidelio vendégeként a Virtuózok április 17-i koncertjére, a Zeneakadémiára.