Konrád, Tivadar

A remény rezgései

2015.04.09. 14:01

Programkereső

Zack Browning A remény rezgései című művének magyarországi bemutatója is elhangzik Carles Lama és Sofia Cabruja zongoraművészek április 16-i estjén az Óbudai Társaskörben.

Carles Lama és Sofia Cabruja Steinway Művészként a világ rangos zongoraduói közé tartoznak.  A katalán művészpáros 1987 óta muzsikál együtt. Széles repertoárjuk Bach-tól a 21. századig terjed, kortárs zeneszerzők rendszeresen írnak számukra kompozíciókat. Tudásukat mesterkurzusok keretében adják át Európa és Ázsia különböző országaiban, humanitárius segítségüket az UNICEF kitüntetéssel is jutalmazta.

Carles Lama és Sofia Cabruja
Carles Lama és Sofia Cabruja

Brahms, Ravel és Schubert egy-egy darabja mellett Zack Browning műve, A remény rezgései Magyarországon ezen az estén hangzik el első alkalommal. A négy kézre írott zongoradarab 2013-ban felkérésre készült. A mű a 2012-ben Connecticutban történt iskolai lövöldözésnek állít emléket. A megrendítő érzelmeket kiváltó zenei szövet három részben dolgoz fel hét, egymástól jól elkülöníthető témát (gyermekek, tanár, sötétség, változás, béke, remény és a Paradicsomban).