Gertrúd, Patrik

A Virtuózok finalistái a Zeneakadémián

2015.04.09. 14:21

Programkereső

Április 17-én este fél nyolctól a Zeneakadémia Nagytermében Lugosi Dániel Ali, Boros Misi, Demeniv Mihály, valamint Tóth Bettina, Szauer Bianka, Sándor Zoltán ad koncertet a Hegyvidéki Solti György Zenekar közreműködésével.

Szeretjük a fiatal tehetségeket, különösen, ha komolyzenei géniuszokról van szó. Kit ne varázsolna el egy a hangszerét korát meghazudtolva mágikus erővel megszólaltató klarinétos, vagy egy tehetséges zongorista, akinek lába alig éri el a pedálokat, a líraiságot megidéző fiatal hárfaművész, a harmonikajátékával a hangszer mindig újabb arcát bemutató ifjú, vagy a hegedű húrjain zenei bravúrokat elkövető tehetség. Klasszikus zenei hangszerek, és gyerekek, akiknek a tehetsége a szemünk előtt bontakozik ki.

Virtuózok a Zeneakadémián
Virtuózok a Zeneakadémián

A Virtuózok, 2014-es komolyzenei ifjúsági tehetségkutató műsor résztvevőire és eredményeire egy egész ország büszke lehetett. Mint emlékezhetünk, a korcsoport-győztesek közül a közönség szavazatai alapján a tizenöt éves Lugosi Dániel Ali klarinétos nyerte a fődíjat, a legnagyobbak között Gyöngyösi Ivett győzött, a zsűri különdíját Demeniv Mihály harmonikaművész kapta, a kicsik mezőnyében pedig Boros Misi ifjú zongorista tarolt.

A műsor első évada véget ért, a tehetséggondozás azonban közel sem. Virtuózok szervezőinek nem titkolt célja, hogy olyan művészek képzéséhez járuljon hozzá, akik különleges tehetségük révén mind a hazai, mind a külföldi koncerteket és a kultúrát valódi zenei értékkel ajándékozzák meg. Külföldi és vidéki fellépéseik után a Virtuózok 2015. április 17-én Budapest egyik legszebb koncerttermében játszanak, felejthetetlen estét ígérve a közönségnek. A Zeneakadémián megrendezésre kerülő nagykoncerten ifjú géniuszok lépnek fel, akik finalistaként a Virtuózok műsorban már bizonyították tálentumukat, vagy akik különleges zenei játékuk révén vendégmeghívást kaptak.