Béla

Tehetségek a színen

2015.04.17. 11:16

Programkereső

A Hang-ár sorozat következő koncertje április 24-én, este hét órától lesz a Művészetek Házában, melyen a Miskolci Egressy Béni-Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola diákjai lesznek a zenekar vendégei.

Nagyszabású debütálás ez a fiatalok számára, amelytől az együttes azt is reméli, hogy az ifjú zenészeket néhány év múlva már professzionális művészekként köszönthetik újra a színpadon.

Gál Tamás és a Miskolci Szimfonikusok (fotó Dobos Klára)
Gál Tamás és a Miskolci Szimfonikusok (fotó Dobos Klára)

A Miskolci Szimfonikus Zenekar a 2014/2015-ös évadban indította útjára Hang-ár című tehetséggondozó koncertsorozatát azzal a céllal, hogy a miskolci fiatalok betekintést nyerjenek egy szimfonikus nagyzenekar munkájába és saját maguk is megtapasztalják, milyen érzés egy karmester utasításaitkövetve, hivatásos zenészek gyűrűjében részt venni egy zenemű születésében. A sorozatnak ez a harmadik koncertje, korábban a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és a Fráter György Katolikus Gimnázium kórusai mutatkoztak be a zenekar oldalán. Az április 24-i koncerten az Egressy-Erkel Zeneiskola Kórusa Händel, Mozart és Süssmayr műveket adnak elő és Csurgó Tamás vezényletével. A gyerekek felkészítését Murvainé Bodnár Ildikó és Patakiné Juhász-Nyitó Éva tanárnők végezték.