Konrád, Tivadar

Budapest pályázik a Classical:Next 2017 megrendezésére

2015.04.28. 13:34

Programkereső

A klasszikus zene népszerűsítését célzó, mintegy 800 fős rendezvénynek adhat otthont Budapest, amennyiben az elmúlt napokban zajlott helyszínbejárások alapján a magyar fővárost választják a szervezők. A Classical:Next 2500-3000 vendégéjszakát hozhat Budapestnek.

A szakemberek az Magyar Turizmus (MT) Zrt. kongresszusi irodájának szakmai segítségével járták be az alkalmas helyszíneket. A rendezvény a klasszikus zene új megközelítésére, új közönség megcélzására koncentrál, a kortárs zeneműveket úgy szeretnék előadni, hogy az érthető és befogadható legyen széles rétegek számára.

kotta, szív, szerelem
kotta, szív, szerelem

A rendezvény elsősorban lemezkiadók és kulturális szervezetek találkozóhelye, ami az eseményt kultúrdiplomáciai szempontból egyre fontosabbá teszi európai szinten. Budapesten a koncertek és bemutatók helyszíneként a Zeneakadémiát szeretnék bevonni, ezt egészíti ki a mintegy 2000 négyzetméteres szakmai kiállítás. A konferencia helyszínéről várhatóan jövőre születik meg a végleges döntés. Az MT Zrt. célja, hogy Budapest 2020-ra Európa egyik legnépszerűbb konferenciavárosa legyen, az új budapesti kongresszusi központ 2018-ra tervezett megnyitása pozitív változást hozhat.