Konrád

70 éves a MÁV Szimfonikus Zenekar

2015.05.04. 13:21

Programkereső

A zenekar május 5-i hangversenyén Dávid Ilona, a MÁV Magyar Államvasutak Zrt. elnök-vezérigazgatója, valamint Dr. Czepek Gábor, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közigazgatási államtitkára, a zenekar fővédnöke köszönti a megjelenteket Zeneakadémián.

Az ünnepi hangverseny dirigense nem más, mint Kobayashi Ken-Ichiro, az együttes tiszteletbeli vendégkarmestere. Az idén 75 éves Mestert szoros barátság fűzi a zenekarhoz, hisz annak idején a MÁV Szimfonikusokkal indult karrierje. A legendás japán karmester 2015. május 4-én Miskolcon, május 8-án Pécsett, május 7-én pedig a budapesti Művészetek Palotájában lép színpadra az együttessel, az elkövetkezőkben pedig legalább 3-4 hangversenyt vezényel majd minden évadban.

MÁV Szimfonikusok
MÁV Szimfonikusok

"Az elmúlt 8-10 évet a kimagasló szakmai fejlődés, illetve az egyre intenzívebb jelenlét jellemzi a hazai koncertéletben. Büszkék vagyunk arra, hogy mi lehetünk a MÁV Magyar Államvasutak Zrt. társadalmi szerepvállalásának zászlóshajója, és bizakodóan nézünk a jövő elé" - közölte Lendvai György, a zenekar ügyvezető igazgatója.