Benedek

Véget ért a Kaposfest

2015.08.20. 18:49 Módosítva: 2015-08-20 18:54:06

Programkereső

Sikerrel zárult az immár hatodik alkalommal megrendezett Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál - közölték a szervezők a szerdán véget ért, hétnapos komolyzenei programsorozatot értékelve.

Közleményük szerint a fesztiválon 14 teltházas klasszikus, 4 könnyűzenei koncerten, valamint a kiállításokon és egyéb programokon több mint 15 ezer látogató vett részt.

A fesztivál debütáló művészeti vezetői, Baráti Kristóf hegedűművész és Várdai István csellóművész művészetileg magas színvonalú és a közönség számára kirobbanó sikerű fesztiválműsort állítottak össze - írták.

Kaposfest
Kaposfest

Az idei fesztiválon olyan művészek léptek a Szívárvány Kultúrpalota színpadára, mint Finghin Collins, Koh Gabriel Kameda, az Apollon Musagete kvartett, Würtz Klára, Reinhard Latzko, Boldoczki Gábor, Dudu Carmel, Farkas Gábor, Perényi Miklós, Perényi Benjámin, Andreas Ottensamer, Zempléni Szabolcs és a Szent Efrém Férfikar.

A koncertek többségét a fesztiválon most először fellépő, az idén 30 éves Erkel Ferenc Kamarazenekar kísérte.

A komolyzene mellett a könnyűzenei koncerteken is több ezren voltak kíváncsiak a Bolyki Soul and Gospel Kórusra, a Blahalouisiana, a Headbengs és a Random Trip fellépéseire, továbbá Szigeti Tamás fotóművész da capo című tárlatát - neves klasszikus és jazz-zenészekről, karmesterekről, énekesekről készült képeit - is nagyon sokan látták.

A szervezők jelezték: már készül a VII. Kaposfest programja. A komolyzene kedvelőit 2016. augusztus 13. és 19. között várják a somogyi megyeszékhelyre.

A jövő évi fesztiválra már most több tucatnyi előzetes bérletigény érkezett, több, mint a megelőző években összesen - olvasható a közleményben, mely szerint "ez abban is megerősítette a szervezőket, hogy a megkezdett együttműködést folytatni kell, hiszen a bizalom töretlen a fesztivál iránt".