Hella

Családi koncertek a MÁV Szimfonikusokkal

2015.10.07. 16:22

Programkereső

Folytatódnak ősztől a MÁV Szimfonikus Zenekar nagy sikerű gyermek- és családi programjai, a Búgócsiga, a Zene-Tér-Kép, valamint a Szeretethang.

Október 20-tól havi egy alkalommal, keddenként 16.30-tól jelentkezik a Búgócsiga nevű zenés foglalkozás, zenehallgatás babákkal érkező családok számára. Rögtön ezután, 18 órától rendezzük Szeretethang elnevezésű koncertjeinket várandós kismamák és az őket kísérők részére. A hangszereket bemutató játékos foglalkozás, a Zene-Tér-Kép összesen négy alkalommal jelentkezik (a következő alkalom december 5.). A sorozat minden darabja egy-egy hangszercsoportra összpontosít (vonós-, fafúvós-, rézfúvós-, illetve ütőhangszerek).

Búgócsiga koncertek
Búgócsiga koncertek
Fotó: Rózsa Zsuzsanna

November 7-től folytatódnak a tavaly nagy sikerrel indított Évszak koncertek is, amelyek mindig az adott évszakhoz igazodnak Vivaldi: A négy évszak hegedűverseny-ciklusa alapján. A darabokat az adott évszakra jellemző természeti képek, képzőművészeti alkotások vetítésével egészítjük ki; ajánlott korosztály: 4–9 év. A Zene-Tér-Kép illetve Évszak koncerteket váltakozva rendezik meg szombat délelőttönként 10 órától, amelyekre kedvezményes árú, összevont bérlet kapható. A programokat Székely Edit zenepedagógus, a zenekar fuvolaművésze vezeti a zenekar próbatermében, a MÁV Szimfonikusok művészeinek közreműködésével. Bővebb információ a www.mavzenekar.hu honlapon!