Konstantin

Berecz Mihály és a Miskolci Szimfonikusok

2015.10.08. 16:32

Programkereső

Berecz Mihály nemrég még csodagyerekként kápráztatta el a közönséget, lassanként azonban kiforrott művészt tisztelhetünk benne. Október 11-én a Müpában lép újra színpadra.

A koncert után nyolc nappal tölti be tizennyolcadik életévét, de már eddig is számos magyar zenekarral lépett fel szólistaként, többek közt Kocsis Zoltán is meghívta közös zenélésre. Az est műsorán a klasszikus repertoár állandó darabjai kaptak helyet: Rossini egy komoly operához írt, ezért meglepően vidám és vérpezsdítő nyitánya, Beethoven hősi korszakának jellegzetes zongoraversenye, valamint az ő árnyékából nehezen kilépő Brahms több mint két évtizeden át komponált, a hallgatót a sötétségből a fénybe vezető remekműve.

Berecz Mihály
Berecz Mihály
Fotó: Németh Szabolcs

A zenekar és karmesterének kapcsolata hosszú évtizedekre nyúlik vissza, azonban csak 2014 nyarán vált szorossá: ekkor lett Gál Tamás a hivatásos zenekarként 1963 óta működő miskolci együttes művészeti vezetője. A magyar zenei élet tevékeny tagjaként nagy sikerű előadások fűződnek a nevéhez. Kiérlelt, letisztult, spontán érzelmektől áthatott, de a legapróbb részletekig átgondolt produkcióival számos alkalommal érdemelte ki a magyar közönség lelkes tapsát. A koncertet 18.30 órai kezdettel, Előhang címmel beszélgetés előzi meg, amelyen a fellépő művészekkel és a műsoron szereplő művekkel ismerkedhetnek meg közelebbről az előadásra jeggyel rendelkezők.