Ervin

Újborünnep a Mandel Quartettel

2015.11.05. 16:03 Módosítva: 2015-11-05 16:04:23

Programkereső

Az Óbudai Társaskör idén is megrendezi a tavalyi sikeres újbort ünneplő koncertet, amelyen a közönség a Hudák Pincészet borait is megkóstolhatja.

Szent Márton püspök ünnepéhez sok népszokás kötődik. Márton-napon országszerte lakomákat rendeztek, hogy egész évben bőven ehessenek, ihassanak. Azt tartották, hogy a bornak szent Márton a „bírája”, ilyenkor iható már az újbor is. Az Óbudai Társaskörbe látogatók is „bírálhatnak” november 13-án: Hudák Mátyás kiváló adottságú termőterületekről, a balatonfüred-csopaki borvidékről származó borait a koncert előtt és a szünetben lehet kóstolgatni.

Mandel Quartet
Mandel Quartet
Fotó: Sarudi Gyula

Az esten elhangzanak magyar és németalföldi bordalok, mulatós nóták és táncdallamok a kora reneszánsz kézirataiból; sárospataki diákdalok, virágénekek és mondókák; szüreti dalok és táncok a Vietorisz-kódexből (1680., Felsőhorócz), valamint hajdúénekek és -táncok a 16. századból. Az együttes tagjai: Mandel Róbert (tekerőlantok), Kállay Gábor (ének, blockflöte), Andrejszki Judit (ének, csembaló), Szabó Zsolt (violda da gamba, fidel).