Csilla, Noémi

Különleges Adventi Hangverseny a Zeneakadémián

2015.11.24. 12:42

Programkereső

2015. december 3-án nem mindennapi koncertnek nyitja meg kapuit a Zeneakadémia. Különlegességét az adventi várakozás ihlette műsor alkotja, amelynek egy részét ritkán hallható formában, kiváló művészek és együttesek tolmácsolásában hallhatja a közönség.

A koncertet rendező Convention Budapest Kft. hosszú évek óta a művészetek, kiemelten a komolyzene elkötelezett támogatója. December 3-án este fél nyolctól igazán különleges adventi műsorral várja a zeneszerető közönséget a fennállásának 20 éves jubileumát ünneplő cég.

A november 24-én a Budapest Music Centerben megtartott sajtótájékoztatón Miklósi Ferenc, a Convention Budapest Kft. társ-alapító ügyvezető igazgatója elmondta, noha fő profiljuk az orvos-konferenciák szervezése, emellett számos kulturális rendezvényt, komolyzenei hangversenyt, zenei fesztivált is szerveznek és CD kiadással is foglalkoznak. Az adventi koncertet a másik társ-alapító ügyvezető igazgatóval, Bagdi Károllyal közösen álmodták meg, hogy az adventi készülődés hangulatában közösen ünnepelhessenek azokkal a művészekkel, akikkel korábban közös projektjük volt.

A koncerten fellép Kertesi Ingrid Liszt Ferenc-díjas operaénekes, Szemere Zita, a Magyar Állami Operaház énekese, Balog József zongoraművész, Zsoldos Bálint zongoraművész, Vásáry André, Magyarország egyetlen férfi szoprán énekese, a Budapest Saxophone Quartet és a Schola Cantorum Budapestiensis kórusa. A repertoáron szerepelnek Bach, Caccini, Liszt Ferenc, Gounod, Rachmaninov, A. Adam, Kirkpatrick és Mozart zeneművei. Az est egyik különlegessége Balog József és Zsoldos Bálint közös zongorajátéka lesz, amelyen Csajkovszkij Diótörőjének egyes tételeit adják majd elő. Az ünnepi hangulatú eseménynek a Zeneakadémia történelmi falai, impozáns hangversenyterme szolgál méltó helyszínül.