Fülöp, Evelin

Kis Virtuózok Várkert Bazárban

2016.03.11. 11:36

Programkereső

December végéig látható a Virtuózok tehetségkutató versenyt bemutató kiállítás a Várkert Bazárban.

Az alapítvány március 10-i eseményén Batta András, az alapítvány kuratóriumi tagja emlékeztetett arra, hogy a Virtuózok televíziós zenei tehetségkutató befejeződését követően alakult Kis Virtuózok Alapítvány a műsorban szereplő ifjú tehetségek további támogatását, valamint újabb tehetségek felkutatását és felkarolását tűzte ki célul.

Külföldön és Magyarországon egyaránt sikeres fellépéseken vettek részt az ifjú tehetségek, reflektorfénybe hozva a magyar zeneoktatást

- hangsúlyozta, és felhívta a figyelmet arra, hogy a sikeres zenei tehetségkutató következő szériája hamarosan folytatódik a közmédiában.

A koncerten részt vett Miklósa Erika operaénekes, a tehetségkutató zsűrijének a tagja, valamint Doncsev András, az NKA alelnöke is.

7E9E7276-AEB0-4AA3-95FD-5BD3C9578562

Miklósa25: Az Éj királynője ünnepel

Január 21-én Miklósa Erikát ünnepelte az Erkel Színház közönsége. Magyarország egyik legnépszerűbb operaénekesnője pályafutásának 25. évfordulójára külföldi művészbarátait is Budapestre invitálta.

Daniela Pini és Leonardo Ferrando mellett színpadra lépett még Boncsér Gergely, Dolhai Attila és Horváth István is, a műsorban Miklósa Erika specialitása, a koloratúr bravúráriák mellett a musical és az operettvilág slágereiből is adtak ízelítőt.

A Várkert Bazár Déli palotájában látható Virtuózok című tárlat bemutatja a komolyzenei tehetségkutató műsor legjellegzetesebb tárgyait, fotóit és filmjeit, lehetőséget nyújt különféle hangszerek kipróbálására, egy speciális program segítségével a látogatók saját zeneművet komponálhatnak, címlapfotót, kisfilmet készíthetnek és a zsűritagok helyébe is léphetnek.