Júlia, Rita

...és lőn sötétség - Egyenesen a Müpából

2016.03.18. 13:45

Programkereső

A Müpa március 19-én nagy dolgok tanúja lesz. Ezen a napon a Föld Órája alkalmából egy órára sötétségbe borul Budapest; a WWF akcióját innen vezénylik le, vagyis innen kapcsolják le Budapest díszkivilágítását.

Az eseményt világszerte megrendezik, a „villany nélküli” egy órával a fenntartható fejlődés és a környezetvédelem kérdéseire hívják fel a figyelmet. Ennek idén Budapesten kétnapos programsorozatot is szentelnek; koncertek, gyermekfoglalkozások, KIK CliMates workshop, a WWF Zöld generációja és az Élő Duna turné színesíti a hétvégi kikapcsolódást.

WWF-1080x1920px

A Nemzeti Filharmonikus Zenekar Müpa-beli esti koncertjét a Föld Órájának ajánlja, a koncert szólistája meglepetés ráadás számát sötétben, csak zongora-világítással fogja eljátszani. Akik pedig nem tudnak személyesen jelen lenni a különleges előadáson, a koncertet a Müpa Live Webcaston keresztül HD-minőségben az interneten is követhetik.

Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója elmondta, hogy az intézmény lehetőségei szerint kiemelt figyelmet szentel minden olyan ügynek, amellyel a társadalom felelősségvállalását lehet elősegíteni. „A Müpában minden nap a sokszínűséget ünnepeljük, március 19-én a zöldet.” – fogalmazott Káel Csaba.

A ceremóniára március 19-én 20.30-kor kerül sor a Müpában, ahol a WWF Magyarország igazgatója, Budapest Főváros Főpolgármester-helyettese, a FŐKERT Nonprofit Zrt. igazgatója, a Müpa vezérigazgatója, a Nemzeti Filharmonikus Zenekar igazgatója és a WWF Zöld Generáció tagjai együtt, ünnepélyesen lekapcsolják Budapest Főváros díszkivilágítását.