Gerzson

Milyen koncerteket ajánl a Fidelio júliusra?

2016.06.22. 15:11

Programkereső

Hamarosan itt az év legmelegebb hónapja, a szabadtéri koncertek kínálata pedig bőséges. A szerintünk legjobbnak ígérkező előadásokat szedtük csokorba.

Nemzetközi Kórusünnep

július 9–12. 19:00 Müpa 
Hollerung Gábor
Hollerung Gábor

A Kórusünnep keretében július 11–12-én zajló Grand Prix verseny, valamint a workshopok díjtalanul látogathatók.

A tavalyi Kórusünnep bizonyította: a kóruszene igenis érdekes, és rengeteg arca van. Ezekből kíván ízelítőt nyújtani az eseménysorozat, amelyen a kóruszenei világ színe-java bemutatkozik, s amely mindenki számára tartogat valami figyelemre méltót: spirituálét, elementáris erejű afrikai és vérpezsdítő balkáni zenét, valamint szelíd szépségű skandináv folklórt. A hangversenyeken nemzetközi rangú énekkarok mutatkoznak be, amelyeknek a Grand Prix versenyen is szurkolhat a közönség.

Oscar zene

július 15. 20:00 Margitszigeti Szabadtéri Színpad
oscar zene

A nagy sikerű filmzenekoncert-sorozat idén az Oscar-díj jegyében folytatódik.

A filmtörténelem legnagyobb filmjei és legnépszerűbb filmzenéi kerülnek terítékre Hollywood aranykorától egészen napjainkig olyan újdonságokkal a programban, mint Max Steiner gyönyörű szvitje az Elfújta a széltémáiból, a magyar származású Miklós Rózsa epikus kísérete Ben-Hurkalandjához, illetve Vangelis légies himnusza a Tűzszekerekcímű filmből. A koncert az egész filmtörténelmen átívelő válogatást ad James Horner zsenialitásától Hans Zimmer fülbemászó dallamain át John Williams örökérvényű klasszikusaiig.

Három tenor a Margitszigeten

július 22. 20:00 Margitszigeti Szabadtéri Színpad
harom tenor

A gálakoncert a nagy sikerű háromtenor-koncertek hagyományát kívánja folytatni, kivételes zenei élményt ígérve.

A német precizitást, ugyanakkor brazil tüzességet sugárzó, erőteljes hangú Martin Mühle sodró lendületű előadásmódja azonnal magával ragadja a hallgatóságot. A mindig mosolygó, játékosan dinamikus, de ha kell, komoly francia tenor, Sébastien Guèze igazi egyéniség, aki a közvetlenségével hívja fel magára a figyelmet. A klasszikusan kimért és az eleganciát képviselő amerikai James Valenti titokzatossága zengő hanggal párosul, rabul ejtve az érzékeket és a szíveket.

Vásáry Tamás és a Kodály Ifjúsági Világzenekar

július 23. 20:00 Városmajori Szabadtéri Színpad
Vásáry Tamás
Vásáry Tamás

Vásáry Tamás világhírű zongoraművész, karmester és az általa alapított zenekar évek óta visszatérő vendég.

A világ minden tájáról érkeznek a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kara által szervezett Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiájára fiatal, hangszeres tehetségek, akik az egyéni mesterkurzus mellett zenekari kurzuson is részt vesznek. Az évente megújuló ifjúsági zenekar Vásáry Tamás vezetésével kiemelkedő értékű koncertprogrammal gyönyörködteti a hallgatóságot itthon és külföldön egyaránt. A városmajori koncertet követően a zenekar európai turnéra indul.

Tokyo-Budapest Ensemble

július 30. 19:30 BMC
Berkes Kálmán
Berkes Kálmán

A Tokyo-Budapest Ensemble 2002 óta minden nyáron koncertezik Magyarországon.

A BMC-ben már negyedszerre lép fel az együttes, hogy hagyományt teremtve megtöltse a koncerttermet ezen a július végi napon. Az együttes művészeti vezetője Berkes Kálmán a japán Musashino Academia Musicae tanára és a Győri Filharmonikus Zenekar művészeti vezetője. Az együttes tagjai, fiatal magyar és japán zenészek, évente változó összeállításban Berkes japán tanítványai és a győri muzsikusok közül kerülnek ki. A koncertre a belépés ingyenes, de név szerinti regisztrációhoz kötött.

A Fidelio Magazin 2016. júliusi számát keresse a színházakban, múzeumokban, kulturális intézményekben és az ismert terjesztési pontokon.

Felkeltettük érdeklődését? Váltsa meg jegyét egyszerűen, a PORT.hu felületén!