Benedek

Fidelio Napi Zene – Händel: Zadok, a pap

2016.06.23. 11:57

Programkereső

Aki szereti a focit, annak bizonyára egyből beugrik, honnan lehet ismerős Georg Friedrich Händel 1727-ben komponált koronázási himnusza. Ezzel a választásunkkal gratulálunk a magyar labdarúgó-válogatott eddigi sikereihez!

A barokk zeneszerző himnuszát az Academy of Ancient Music zenekarának és kórusának előadásában hallhatjuk. Vezényel: Richard Egarr.

Händel művéből az angol zeneszerző, Tony Britten komponálta meg az Európai Labdarúgó-szövetség felkérésére a Bajnokok Ligája himnuszát 1992-ben. A mérkőzések előtt felhangzó változat a Royal Philharmonic Orchestra és az Academy of St. Martin in the Fields kórusának előadásában hallható. A zeneműről ebben a cikkünkben olvashat bővebben.

Király Gábor, a magyar válogatott kapusának legendássá vált szürke mackónadrágja még a Müpában is felbukkant, egészen meglepő módon! Tekintse meg videónkat!

Fidelio Napi Zene

Rovatunkban minden nap más-más zeneművel várjuk Olvasóinkat a klasszikus zene, a jazz, a világzene és a népzene világából. Kapcsolódjon ki velünk és adja át magát a zene élvezetének!

További zenékért kattintson ide.